25 Şubat 2017 Cumartesi

Ayran Nedir Nasıl Yapılır Ayran Resimleri :)

Ayran Nedir Nasıl Yapılır Ayran Resimleri :)

Merhaba KH blogu takipçileri :) Bu yazımızda Ayran kavramını sizler için oldukça detaylı bir şekilde inceleyeceğiz hadi başlayalım :)

Ayran Nedir Tarihçesi ?

Ayran Anadolu halkına has Anadolu halkının yüzyıllardan beri yaptığı ve içtiği tarihi ve lezzetli bir içeçek ismidir. Ayran malzemeleri sırasıyla Yoğurt su ve tuz olarak minimalize edilebilir. Bunun yanısıra dilerseniz Nane veya zeytinyağı koyabilirsiniz bu tür ayranlarda damak tadına göre değişiklik gösteren ayranlardır. 


Milli İçeceğimiz Ayran :)

Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan içkiyi yasaklarken milli içeceğimiz milli içki diye ayranı söylemiştir. Aslında doğru da söylemiştir. Bu ülke şarabı çok üreten bir ülke değil ya da içki türlerini belki bir rakıyı sayabiliriz doğrusunu isterseniz onlarda Bulgar ve Yunanlardan bir miras kalma bu ülke topraklarına.

Ayran Sağlığa Yararları

Ayran Süt türevi olan bir içecektir. Yani içerisinde Kalsiyum barındırır. Süt içmeyi sevmeyen kardeşlerimiz Ayran tüketebilirler. Öte yandan yine kemiklere faydalı olan CA yani Kalsiyum alınabilir. Ayran serin ve ferahlatan bir içecektir Nane koymanızı kekik otu koymanızı öneririm :)


Ayran Nasıl Yapılır ?

Önce ayranı yapmak istediğiniz oranda bir kap bulun sürahi veya tek içimlik bardak gibi bardak olacağını baz alırsak 1 yemek kaşığı yoğurt koyun. Ayranınız ekşi olsun isterseniz ekşi yoğurt güzel içimlik olmasını isterseniz yeni kaymaklı yoğurt kullanın derim. 1 kaşık yoğurdu koyduktan sonra üzerine su ekleyin ve çırpın. Sonra isteğinize göre Tuz ekleyin ve karıştırın ayranınız içmeye hazır :)

Ayran RESİMLERİ :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder