8 Şubat 2017 Çarşamba

Klavye Nedir Klavye Çeşitleri Türleri Resimleri Modelleri

Klavye Nedir Klavye Çeşitleri Türleri Resimleri Modelleri

Merhaba KH blogu takipçileri :) Bu konumuzda Klavye nedir çeşitleri kullanım alanları hepsini tek tek yazacağız umarım yazımızı makalemizi beğenir ve arkadaşlarınızla paylaşırsınız :)


Klavye Nedir ?

Klavye üzerinde sayısal rakamlar ve alfabetik harflerin bulunduğu bunun yanısıra çeşitli Dünya sembollerini barındıran bilgisayara veri girişi sağlayan elektronik bir yardımcı alettir. Klavye günümüzde dokunmatik hal alsa da ismi hala Klavye yani ingilizce Keyboard olarak geçmektedir.

Klavye Çeşitleri ?

Dünyada en çok kullanılan Klavye türü Q klavye olsada her ülke kendine has diline yatkın klavyelerde kullanmaktadır. Örneğin bizim ülkemizde F Klavye dersleri ve kursu verilmektedir. Bunun nedeni dilinize en yatkın olan ve sizi pratik yazmaya alıştıracak klavyeyi üretmek. Son zamanlarda Üniversite tarafından Türkiyede E Klavye geliştirilmiş ama henüz kullanımı yaygınlaşmamıştır. Zaten ülke olarakta F Klavyeden pek memnun olduğumuzu söyleyemeyeceğim. 

F Klavye yerini yavaş yavaş olması gerektiği gibi tüm Dünyada standart olarak kabul edilen Q klavyeye bırakacaktır.


Klavye Kullanım Alanları ?

Klavyeler dediğimiz gibi Bilgisayara ya da herhangi bir elektronik alete giriş veri girişi sağlayacak aletlerdir. Bu yüzden kullanım alanları oldukça yaygındır. Örneğin hastaneler, okullar, sinema, tiyatro aklınıza gelebilecek her yerde özellikle son zamanlarda akıllı telefonlar sayesinde iyice yaygınlaşmıştır. Yalnız dediğimiz gibi telefonlardaki Klavye fiziksel bir klavye değildir ekranda beliren dokunmatik klavyelerdir.


Klavye Resimleri ve Türleri

Evet KH blogu sevenler şimdide size Klavye türlerinden son model klavyeye kadar birkaç resim sunacağım umarım beğenirsiniz :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder