7 Şubat 2017 Salı

Azadi Nedir Kürtçe Azadi Anlamı ve Önemi

Azadi Nedir Kürtçe Azadi Anlamı ve Önemi Dİl Çevirisi Kurmanci

Merhaba KH blogu takipçileri :) Bu konuda fikirlerimizi söyleyeceğiz ama öncelikle sürekli miting ve eylemlerde duyduğumuz Kürt kardeşlerimizin söylediği Azadi kelimesi hangi anlama geliyor bunu söyleyelim. 

Azadi = Özgürlük

Azadi yani özgürlük ütopik bir yaşam gibi görünüyor günümüz ülke şartlarında. Buna yaklaşan ülkeler var elbette bizim ülkeye kıyasla örneğin; Norveç, İsveç Kanda Uruguay Küba Bolivya vebenzeri ülkeler düşük kazançta olsa bu ülkelerden bazıları insana insan gibi muamele yapılan yerlerdir. Dİn dil ırk ayrım gözetmeksizin sadece insan olduğu ve aynı toprakları paylaştığı için insan muameleri görürler. Bu insanlar milliyetçilikten ve dinden bihaber mutlu olarak yaşamaktadırlar. Bu insanlara savaş pek uğramaz kolaylıkla. Buda onların bizden hep üstün olacağı ve daha insanca yaşayacağı fikrini ortaya atar.

Azadi Nedir Kürtçe Azadi Anlamı ve Önemi


Kürt kardeşlerimiz yüzyıllardır bu topraklarda yaşamışlardır ama her zaman boyunduruk altında ve kimliksiz yaşamışlardır pek savaş yanlısı olmadıkları ve kolayca kandırıldıkları için zulme maruz kalmışlardır. Biz ülke olarak çok şey vermedik Kürt halkına ya da İran Suriye ve Irak birşeyler vermedi ama mücadele ettiler kendi özgürlükleri adına. Çoğu şeyi kazandılar ve hala yılmadan bekliyorlar canları uğurlarına vazgeçmiyorlar özgürlükten inadına azadi diyorlar sürekli. Kürt kardeşlerimiz böylelikle büyük savaştan çıkmış yalnızca kendi adına savaşan büyük onurlu ve yüce bir millet haline dönüşmüştür. Çocukları, çocukları değilse bile en azından torunları rahat yaşasın bu topraklar üzerinde diye kendi canlarından vazgeçmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder